Testar att spela in…

Inspelning av Fix you

Yepp, idag känner jag mig både lite rastlös och lite modig… Har en ”ministudio” som jag försöker få koll på och har testa en massa olika inställningar för att få till ett vettigt ljud på sången, men eftersom jag egentligen inte kan så mycket om detta, missar jag kanske något. Om det är någon därute som nördat in på detta, kanske du kan komma med tips på hur jag får till det bättre. Rösten går inte att göra så mycket åt (förutom att jag kanske skulle låtit bli att skråla så på festivalen i helgen)?, men jag är väldigt glad att den faktiskt mår helt ok efter ett år med musikundervisning på heltid i grundskolan. Att undervisa med mikrofon är grejen!

Jag saknar att uttrycka mig genom sången, så det tänker jag att jag ska ta tag i igen.. Nu får jag finna mig i att välja låtar med ett mindre omfång och det finns ju ett gäng, som t.ex. den här som jag tycker mycket om..

För inspelning har jag använt AudioBox iTwo och studiomikrofon från Röde (NT-2A, tror jag). Bakgrunden har jag lånat från Youtube och både ljudspåret och sångspåret har jag spelat in på Audacity. Jag har sedan lagt på effekt i efterhand i Audacity, främst under fliken reverb. Där har jag testat en massa olika inställningar, men får inte till det exakt som jag vill.. Något annat jag kan tänka på?
Av någon anledning blir det t.ex bara sång i ena högtalaren… Det blev det inte förra gången jag spelade in ?…

 

You may also like...