Åk 5 lektionsplanering 21/2

Musik åk 5 

Uppgift 1

1. Först delas eleverna in i smågrupper, ca 4 elever per grupp.

2. Sätt er sedan i grupperna och börja diskutera vad ni skulle vilja göra på ert musikcafé. Anteckna era idéer. Skriv också vad varje person skulle vilja göra på konserten. Utgå i från att varje person är med i två uppträdanden. Skriv vad varje person i gruppen skulle vilja göra i första hand, i andra hand och i tredje hand.

Förslag på vad ni skulle kunna delta i: instrumentspel (vilket instrument), sång (någons särskild låt?), rap (t.ex. till egenskapad musik), göra en låt som några kan dansa till, dansgrupp, skapa bildspel till egengjord musik, annat? Har du förslag på någon låt som kan vara med, tänk då på att det är viktigt att låten har en text och ett budskap som är ok.

4. Efter ca 15 minuter samlas ni i storgrupp och presenterar era idéer för varandra.

5. När alla grupper har presenterat sina idéer kanske någon fått nya idéer och vill ändra sina önskemål. Ni sätter er därför i smågrupperna igen. Läs igenom era anteckningar och se om alla är nöjda, annars ändrar ni. Skicka sedan anteckningarna till: katarina.selander@mariestad.se

När ni har mejlat era anteckningar till mig kan ni gå vidare till uppgift 2. Där jobbar ni enskilt.

Uppgift 2

Under den här perioden ska vi även pröva på att skapa musik i GarageBand. Vi kommer att gå in på vilka delar som kan finnas med i en låt och vilka olika funktioner ni kan använda er av för att skapa er låt, men idag blir er uppgift att bara pröva på hur programmet fungerar. Det är fritt fram att testa de olika funktionerna, men för att komma igång och hitta olika sätt att använda appen kan du följa instruktionerna som finns är nedanför. Om du inte har någon Ipad, eller om du av annan anledning inte får det att fungera, kan du sitta med en kompis.

Några har jobbar med GarageBand förut och kör du fast kan du fråga om någon annan vet hur man gör.

När du klickar på GArageBAnd-appen kan första sidan se lite olika ut, beroende på om du varit inne i appen tidigare. Leta efter ett plustecken i höger hörn för att kunna skapa en ny låt.

Det kan vara bra att veta att låten sparas automatiskt. Den finns kvar även när ni stänger ner programmet.

Klicka på texten här nedanför för att komma till instruktionerna.

GarageBand instruktioner 

Nu är det bara att sätta igång och testa!

Lycka till!

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Secured By miniOrange