Projekt- Sångglada barn

Vad går projektet ut på?

Jag är säker på att ni som jobbar med barn, dagligen får uppleva deras fantastiska förmåga till spontansång. De sjunger när de vill uttrycka sig, när de gungar, målar, leker, ja, i alla möjliga och omöjliga situationer. Det verkar finnas något inbyggt som gör att många barn använder sång som ackompanjemang till mycket av det de tar sig för. Åtminstone när de är små…

Jag har länge varit fascinerad av barnrösten, läst mycket i ämnet och lärt mig mycket i mötet med alla 1000-tals barn som jag har träffat sedan jag började arbeta som lärare. Dessa små röster har en förmåga att beröra och sprida så mycket glädje. Då sången är ett så viktigt uttrycksmedel för barnen, tycker jag också att det vore en självklarhet att alla pedagoger som arbetar med barnröster borde få fortbildning i hur man på bästa sätt kan stödja barnen i deras röstutveckling. Pedagogerna borde även få stöd beträffande den egna rösten, för har man inte ett avslappnat förhållande till sin egen röst kan det kännas svårt att vara en god förebild.

Jag har länge gått och funderat på om jag skulle kunna bidra med något beträffande mina erfarenheter av barnsång. En idé föddes då att försöka nå ut med information om barnrösten till så många som möjligt, som sjunger med barn. Det var så mitt projekt föddes och jag har valt att kalla det ”Projekt- Sångglada barn”. Mina idéer fick verkligen luft under vingarna när jag tilldelades Alice Tegnérs sångstipendier. Då kunde plötsligt det som mest snurrat runt i mitt huvud äntligen börja förverkligas.

Arbetet sker på fritiden och finansieras av stipendiet och egna medel.

Secured By miniOrange