Om

Jag som tillhandahåller denna sida är en sångpedagog och musiklärare med erfarenhet från många olika områden och stadier.

pianoUtbildning

Min musikaliska resa började på allvar då jag på gymnasiet antogs till det nystartade musikdramatiska programmet i Bollnäs. Det var en fantastisk utbildning på många sätt, där jag fick en stabil grund att stå på när jag så småningom sökte mig vidare.

Efter gymnasiet tog jag en liten paus och begav mig till Stockholm, där jag bland annat läste en kurs i jazzsång på Kulturama. Längtan efter att syssla med musik på heltid blev dock stor och jag bestämde mig för att ansöka till Wendelsbergs folkhögskolas musikteaterlinje där jag sedan blev antagen. I en inspirerande miljö fick jag mycket träning i att stå på scenen och agera till sång och musik.

Efter året på Wendelsberg sökte jag mig vidare till Billströmska folkhögskolans musiklinje, där jag blev kvar i två år. Skolan ligger mitt ute på Tjörn och därför fanns det inte mycket annat att göra på dagarna, än att öva och spela med andra musikintresserade klasskompisar. Mitt huvudinstrument är sång, men jag fick även undervisning i piano, kör, ensemble, teori och gehör, vilket sedan tog mig in på musikhögskolan i Göteborg.

På Artisten, som skolan heter, läste jag till musiklärare med inriktning mot grundskolan och gymnasiet under 4.5 års tid. Som specialisering läste jag allt jag kunde komma över i sångväg; sångmetodik för nybörjare och på fortsättningsnivå, ”Den växande rösten” med inriktning på barnrösten, sångimprovisation och scenisk framställning.

Jag har under detta år även börjat läsa in mig på Estill voice training. I början av året gick jag Level 1 och i augusti är det dags för Level 2. I första kursen fick vi med oss mycket användbart, så jag ser verkligen fram emot nästa kurs!

Arbetslivserfarenhet

Jag arbetar nu på Mariestads musikskola där jag främst undervisar i solosång. Jag har även två barnkörer och en sångensemble. Utöver undervisningen på musikskolan är jag uthyrd som musiklärare i grundskolan. Det är en perfekt kombination för mig.

Tidigare erfarenheter:

Under delar av min studietid på musikhögskolan arbetade jag som sångpedagog på Folkuniversitetet och Balettakademin. På Balettakademin undervisade jag dansare i sång och hade även under några terminer hand om sångundervisningen på den förberedande musikallinjen.

Som nyutexaminerad från musikhögskolan vikarierade jag under ett år som sångpedagog på Wendelsbergs folkhögskola. Det var en spännande tid där jag fick chans att arbeta med många fina röster och sätta mina kunskaper på prov med en gång. Där lärde jag mig mycket!

Som musiklärare har jag arbetat många år i grundskolan, där jag har undervisat i musik på alla stadier. Jag har även gjort inhopp på gymnasiet och undervisat i estetisk verksamhet, sång och kör.

Mitt stora intresse är rösten. Jag är väldigt fascinerad av barnrösten och vill genom denna sida kunna dela med mig av mina erfarenheter, men även av forskning som jag läst i ämnet.

 

 

Secured By miniOrange