Mina sånger

Här hittar du noter till några barnsånger som jag har komponerat. Det kommer att fyllas på allt eftersom och det är fritt fram att använda låtarna. Det behöver göras lite justeringar av uppdelningen av orden i vissa texter, men jag uppdaterar när det är gjort.

Här är min första barnvisa som är en liten vårsång. För mig speglar sången den sköna känsla som infinner sig när jag plötsligt får en massa ny energi på våren.

1. Vårsång

2. Lilla moln  Ny barnvisa (160614)

3. Vet du varför jag är glad   Ny barnvisa (160618). En sång om regnet.

4. Jag har en liten vän  Ny barnvisa (160620). Jag tycker att det är fint att barn kan finna sådan trygghet i ett litet gosedjur, som får följa med som stöd i alla möjliga situationer. Den här sången är till Nini och Börni, en liten kanin och en björn som har fått många kramar.

5. Kompissången  För ett par år sedan jobbade vi med ett kompistema i 1:an på Mariebergsskolan i Skara. Eleverna fick komma överens om egenskaper som en riktigt bra kompis ska ha. Jag sammanställde deras förslag i denna sång, som de sedan sjöng på skolavslutningen.

5. Somna nu in Cm

6. Somna nu in (Am) Ny vaggvisa (160618). Två olika tonarter. Cm (passar om ett barn ska sjunga) och Am för en lite lägre röst. Har främst skrivits med tanken att en vuxen sjunger den för ett barn.

Här följer en skolavslutningssång, som framförts i några olika tappningar. Texten växte först fram med hjälp av elever i åk 3 på en skola i Göteborg. De fick sitta i grupper och skriva ned sådant de gillar med sommaren. Jag försökte sedan få med så många förslag som möjligt i texten. Därför är texten lite fullspäckad. När jag började jobba i Skara anpassade jag texten efter eleverna där och då växte en nya version fram. Nu har jag slutligen försökt få till en version som förhoppningsvis ska kunna passa över hela landet. Kanske kommer den att ändras igen…

7. Nu är det sommar

Här kommer ytterligare en skolavslutningssång, där några elever i åk 4 i Skara fick i uppgift att skriva en sak var som de ville skulle ingå i deras önskesommar. Med inspiration av det de skrev gjorde jag sedan en avslutningstext. På en av lapparna stod det ”Allt med sommaren är bra”. Det använde jag som titel och strof i refrängen.

8. Allt med sommaren är bra

 

 

 

Secured By miniOrange