Info

Astrid Lindgren-tema

I tvåan arbetade vi under höstterminen 2014 med ett Astrid Lindgren-tema. Här följer en presentation av vad som ingick i vårt tema.

I klassrummet arbetade de bl.a. med hennes sagor, skrev faktatexter och bekantade sig med illustratören Ilon Wikland. På musiken jobbade vi mycket med hennes sånger och lärde oss mera om George Riedel. Vi prövade även på att spela melodispel på keyboarden till Lille katt, men mest av allt var fokus under detta tema på de fantastiska sångerna. Jag valde ut några sånger som vi jobbade med och sedan fick de rösta fram tre favoritsånger som också blev en del av programmet. Till några visor hittade vi även på rörelser.

I arbetet med sångerna fick de öva på att använda rösten som instrument med variation av klang och dynamik.

I klasserna där vi arbetade med temat finns en otrolig sångglädje. Tillsammans fick vi ihop ett väldigt fint program som eleverna visade upp för föräldrarna innan jul. Eleverna stod för mellansnacket och det var hela 26 stycken elever som ville vara med och presentera sångerna. Jag skrev ihop ett manus där alla fick något att säga, som finns bifogat. Använd det gärna och anpassa det till dina elever om du vill.

Jag bifogar även länkar till de sånger vi sjöng. I vissa fall har jag gjort justeringar i tonart för att anpassa till deras röster, men det går ändå bra att öva texterna till länkarna.

Secured By miniOrange