Pop

Popmusik

Det är svårt att beskriva vad popmusik är, eftersom det står för populär musik. Musiken låter på ett sätt som är populärt för den tiden. När Rock ´n roll -musiken kom började det säljas mycket skivor till ungdomarna och detta fortsatt när popmusiken kom. Från början kom nästan all populärmusik från USA, men när popmusiken växte fram under 1960-talet var det i Storbritannien det hände.

Det stora målet inom popmusik är att bli populär och musiken är också bra att dansa till. Man är inte heller rädd för att plocka delar av annan musik och använda i sin musik.

I Storbritannien började band som The Beatles, The Kinks och The Who att spela popmusik. Det hade jättemånga fans som var hysteriska och skrek när de spelade.

The Beatles räknas som ett av historiens viktigaste popband och de gjorde massor med bra poplåtar som var lätta att sjunga med i.

På 1970-talet utvecklades popmusiken åt alla håll och nästa allt kallades då popmusik bara för att det var musik som var populär.

Snart växte det fram en form som var typisk för popmusiken med verser och refränger som fick lyssnaren att vilja sjunga med. När det kom hiphop-musik och elektronisk musik hämtade popmusiken inspiration därifrån också.

En av de allra största popstjärnorna hette Michael Jackson. Han gjorde massor med hitlåtar och kallades The King of pop.

Sverige är kända för att vara duktiga på att skapa musik, t.ex. Max Martin är väldigt känd och har skapat popmusik till en massa popstjärnor.

Roxette är ett band som kommer från Sverige som har varit väldigt kända ute i världen.

 

Vanliga instrument: Allt från keyboard, trummor, gitarr och bas, till musik skapad med hjälp av dator.

Kända artister: Lady Gaga, Michael Jackson, The Beatles, Justin Bieber, Zarah Larsson och många andra…

The Beatles

 

Secured By miniOrange